maanantai 17. elokuuta 2009

Public Enemies-arovstelu by Emma

Eli me Moonan kanssa käytiin lauantaina katsomassa yhden toisen kaverimme kanssa Public Enemies-elokuva. Ja minä sitten päätin tehdä tänne elokuvan arvostelun.

Public Enemies kertoo legendaarisesta lama-ajan rikollisesta, John Dillingeristä (Johnny Depp). Dillinger oli pankkirosvo, jonka nopeat ryöstöt tekivät hänestä aloittelevan FBI:n ja sen huippuagentin Melvin Purvisin (Christian Bale) ykköskohteen, sekä kansan sanakarin. FBI:n yrityksistä huolimatta Dillinger ja hänen jenginsä - johon kuului mm. Baby Face Nelson (Stephem Graham) ja Alvin Karpis (Billy Crudup) - ryöstivät pankkeja hyvin pitkälle, eivätkä mitkään vankilat pitäneet heitä sisällään. Dillingerin charmi sai kaikki pitämään hänestä, - niin hänen tyttöystävänsä Billie Frechetten (Marion Cotillard), kuten myös koko lamasta kärsineen Amerikan kansan.
Haluaisin myös listata syyt, miksi menimme katsomaan tämän eokuvan:
1. Johnny Depp
2. Christian Bale
3. Johnny Depp&Christian Bale
4. Juoni
Niin... Elokuva oli oikeastaan hyvin mielenkiintoinen. Vaikka siinä räiskitäänkin paljon aseilla ja siinä myös ryöstetään paljon pankkeja, siinä on silti oikeanlaista juonta. Elokuvasta löytyy muutama kohta, jotka nostavat ihokarvat pystyyn, esimerkiksi takaa-ajo metsän halki, mutta muuten juoni on aika ennalta arvattava. Johnny Depp tietenkin loistaa näyttelijän lahjoillaan ja omalla charmillaan. Hän ei tälläkään kertaa petä roolissaan minun luottamustani. Bale myös onnistuu esittämään hieman etäistä, kyttää taitavasti.
Sanotaanko siis, että minä annan neljä tähteä!
Kiitos.
Ohjaus: Michael Mann
PO: Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard, Channing Tatum, Billy Crudup, Stephem Graham, Leelee Sobieski, Giovanni Ribisi, David Venham, Stephen Droff
Ensi-ilta: 14.8.2009 - teattereissa NYT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti